SKO Zorg en Onderwijs| Projecten| MST Enschede

Medisch Spectrum Twente

Project: Medische Spectrum Twente Enschede

Betreft: 80.000 vierkante meter ziekenhuis inrichten met het speerpunt ‘healing environment’

 

Ontwerpen: SKO ontwerpstudio i.s.m. IAA Architecten

Ruimtes: Betreft alle ruimtes binnen het ziekenhuis

SKO_MST_23_12_15054kopie
SKO_MST_23_12_15069

80.000 vierkante meter ziekenhuis inrichten

80.000 vierkante meter ziekenhuis inrichten. Dat was de concrete opdracht die projectinrichter SKO vorig jaar kreeg na het winnen van de aanbesteding voor de inrichting van het nieuw te bouwen ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Het prestigieuze gebouw, ontworpen door IAA architecten is inmiddels in gebruik genomen.

Speerpunt van de nieuwbouw is het zogenaamde ‘healing environment’. Bij dit principe gaat men ervan uit dat omgevingsaspecten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het genezingsproces van de patiënt.

SKO heeft in overleg met de betrokken partijen de inrichting gerealiseerd van nagenoeg alle ruimten. De activiteiten, die zijn uitgevoerd naast het leveren van het meubilair, omvatten de projectleiding rondom de inrichting, het revitaliseren van meer dan 500 bureaustoelen, het doorontwikkelen van de ontwerpen van de architect en de nazorg die een dergelijk project nodig heeft. Het gehele project heeft in het teken gestaan van de wensen van de gebruikers, duurzaamheid, gebruiksgemak, hygiëne en de multifunctionele inzetbaarheid van meubilair.

Ook interessant

Wil je meer informatie over onze turn-key aanpak?

Ja ik wil meer weten over de Blue Finn stoel van Vepa.