SKO Zorg en Onderwijs| Projecten| HMC Ziekenhuis

HMC Ziekenhuis

Project: HMC Ziekenhuis Antoniushove Leidschendam

Betreft: Ontwerp- en levering van kantoor-en projectmeubilair voor diverse ruimtes: restaurant, wachtruimtes, patiëntenkamers, vergaderruimtes en kantoren.

Ontwerpen: SKO ontwerpstudio in samenwerking met Prent Landman Architecten

 

 

Ziekenhuis_DenHaag_SKO_009
Ziekenhuis Den Haag SKO

SKO Zorg & Onderwijs heeft tot in detail rekening gehouden met de elementen die voor het HMC Ziekenhuis belangrijk zijn. Een hotelbeleving integreren in het ziekenhuis is daar een voorbeeld van.

 Ter vervanging van de bestaande verpleegtoren van het Antoniushove ziekenhuis is een nieuwe vleugel gerealiseerd voor 120 bedden en een nieuwe centrale hal. Deze nieuwbouw heeft een hotelachtige uitstraling. Alles was er op gericht een aantrekkelijke omgeving te creëren voor zowel patiënt als personeel. De voornamelijk  1-bedkamers hebben alle uitzicht op de omgeving of de binnentuin. Ook in de gangen en algemene ruimten is gezorgd voor daglicht en contact met buiten. Belangrijk was ook de oriëntatie in het gebouw, door voldoende herkenningspunten en een heldere opzet is het eenvoudig de weg te vinden voor de veelal gestresste patiënt.

Ook in de maatvoering is deze kliniek niet standaard: het is uitgelegd op een stramien van 7800mm. Hierdoor is het mogelijk goede miva badkamers en extra brede deuren te maken waardoor het manoeuvreren met o.a. bedden makkelijker is en er minder beschadigingen zijn. Door te kiezen voor duurzame natuurlijke materialen, met eenvoudig te veranderen accenten en een flexibele indeling is het een toekomstbestendig gebouw geworden.

Ook interessant

Wil je meer informatie over onze turn-key aanpak?

Ja ik wil meer weten over de Blue Finn stoel van Vepa.