SKO Zorg en Onderwijs| Projecten| Allevo Zierikzee

Allévo Zierikzee

Project: Allévo Zierikzee

Betreft: Co-ontwerp, planning en levering van projectmeubilair: zoals tafels, stoelen, fauteuils, dressoirs en garderobekasten

Ontwerpen: Gortemaker Algra Feenstra Architecten i.s.m. SKO Ontwerpstudio

Ruimtes: Huiskamers, appartementen, bistro, kantoren

De verassende vormgeving van het meubilair bevat alle praktische- en ergonomische eigenschappen die je in deze doelgroep van ouderenzorg wenst

Allévo is een Zeeuwse zorgorganisatie die zorg en diensten levert op het gebied van thuiszorg / wijkzorg, thuisbegeleiding, wonen met zorg, revalidatie en specialistische hulp bij dementie en Parkinson.

De wens vanuit de klant was om exterieur- en interieur maximaal met elkaar te verbinden. Het nieuwe onderkomen voor Allévo, ontworpen door Gortemaker, is een resultaat die niet eerder is vertoond in Nederland. Voor SKO was dit een hele mooie uitdaging om te beantwoorden aan de ambities van het zeer fraaie gebouw. 

Het meubilair moest dan ook spreekwoordelijk esthetisch ‘aanhaken’ en daarnaast comfortabel, ergonomisch, goed reinigbaar en duurzaam zijn. De verrassende vormgeving van het meubilair bevat alle praktische- en ergonomische eigenschappen die je in deze doelgroep van ouderenzorg wenst. De samenwerking binnen dit project met ‘alleen’ Nederlandse fabrikanten is vrij uniek. Dit heeft een positieve bijdrage geleverd in het proces met SKO als ketenregisseur. En daarnaast resulteert dit in een relatief lage CO2 impact doordat materialen, middelen én mensen hebben samengewerkt met duurzame eigenschappen.  

Ook interessant

Wil je meer informatie over onze turn-key aanpak?

Ja ik wil meer weten over de Blue Finn stoel van Vepa.