SKO Zorg en Onderwijs| Vepa Blue Finn

Blue Finn van Vepa

De perfecte stoel voor ziekenhuizen en zorginstellingen

Zoek je een circulaire stoel? Dan moet de Blue Finn absoluut op jouw lijstje staan. De Blue Finn stoel is een zeer goed stapelbare, multifunctionele stoel met een kunststof zitting en rug van tenminste 85% gerecyclede Bluewrap (wikkels voor het steriel houden van medische instrumenten).

Een stoel met een verhaal

De Blue Finn is een stoel met een verhaal. Zeker voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Doordat de Blue Finn multi inzetbaar is kun je hem gebruiken in wachtkamers, spreekkamers maar ook in vergaderruimtes of opleidingsplekken. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

De grondstof van de Blue Finn

De multifunctionele Blue Finn stoel met een kunststof zitting en rug is  van tenminste 85% gerecyclede bluewrap gemaakt. Bluewrap wordt gebruikt voor medische wikkels die medische instrumenten steriel houden. Het bestaat voor 100% uit polypropyleen, zogenoemd meltblown en spunbond homo-polypropyleen.

Bluewrap ziet er niet uit als plastic maar eerder als een vezelachtig materiaal. Toch is polypropyleen goed te recyclen. Het vraagt echter wel om een ander recyclingproces dan bijvoorbeeld het recyclen van PET-flessen. Bluewrap wordt gebruik, afgedankt en vervolgens in samenwerking met een afvalverzamelaar ingezameld.

Meerdere modellen en afmetingen

De Blue Finn stoel is verkrijgbaar in drie hoogtes en er zijn diverse mogelijkheden qua kleur en armleuningen. De zitting is altijd blauw, waarmee de afkomst (bluewrap) duidelijk wordt en je naast een fijne stoel ook een verhaal te vertellen hebt in je wachtruimte, vergaderzaal of spreekkamer.

Duurzaam, circulair en sociaal

Ieder jaar worden er duizenden kg’s aan Bluewrap weggegooid. Zonde! Dat vinden de ziekenhuizen en dat vinden wij ook! Vandaar dat we samen met Bywyd en onze andere ketenpartners gezocht hebben naar een oplossing voor de verwerking van dit restmateriaal.

Ziekenhuizen LUMC en Meander zijn – net als de Groene OK en afvalverwerker PreZero – vanaf het begin betrokken bij het proces. Sociaal werk- en ontwikkelbedrijf Tiem helpt bij het verwijderen van de tape en spuitgieterij Timmerije maakt de nieuwe onderdelen voor de stoel.

Wil je meer weten over de Blue Finn stoel? 

De Blue Finn stoel is een prachtig voorbeeld van duurzaamheid, circulariteit en sociale betrokkenheid. Ik ben er erg enthousiast over en kom er graag meer over vertellen.

Neem contact met mij op voor een afspraak of een proefplaatsing.

René Snuvers
Accountmanager

Ja ik wil meer weten over de Blue Finn stoel van Vepa.